Piratenpartij aast op zetels in Dordtse raad

13442503_10208030132448609_5914086454101310914_o

Alweer een nieuwe partij denkt u wellicht. Inderdaad, met de Piratenpartij wordt de versnippering alweer iets groter. Toch is dat nodig en zet ik er graag mijn schouders onder! Het politieke systeem is aan vernieuwing toe en dat gebeurt niet vanuit de huidige politieke structuren. Bestaande en gevestigde partijen zijn niet gebaat bij verandering. Zij kiezen voor voortzetting van de huidige situatie.

Een samenleving ontwikkelt zich echter van onderaf. Het zijn initiatieven van burgers die veranderingen in gang zetten. Of dat nu stadslandbouw betreft, het realiseren van duurzame energie in een lokaal energiebedrijf of het zoeken naar ruimte voor innovatieve bedrijfjes. Het zijn allemaal bottom-up bewegingen. Ook de Piratenpartij is zo’n “bottom-up beweging”.

Wij zoeken naar mensen in Dordrecht die met elkaar de Dordtse politiek willen veranderen. Daarbij gelden burgerrechten, zeggenschap, transparantie en privacy als de kernbegrippen waarmee wij die politiek willen inrichten. Wij willen burgers die niet alleen eens in de vier jaar hun stem uitbrengen. Wij willen burgers die met elkaar hun eigen leefomgeving inrichten en verbeteren. Wij willen ook een toegankelijk politiek model, waarin inspraak en participatie van burgers centraal staat.

De komende maanden willen wij dep lanen uitwerken in een verkiezingsprogramma. Liefst een kort en krachtig document waarin wij vooral beschrijven hoe wij van Dordrecht een bruisende stad maken, waarin burgers zoveel mogelijk zelf aan zet zijn.

Gertjan Kleinpaste
Nummer 23 op de kieslijst voor de Tweede Kamer van de Piratenpartij
Inwoner van Dordrecht

 

 

Eén reactie op "Piratenpartij aast op zetels in Dordtse raad"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.